Curar-se en salut

Curar-se en salut

Producció audiovisual
Curar-se en salut
Es tracta d’una producció de vídeo que obre l’exposició en la qual s’ofereix al visitant una lectura en clau còmica d’alguns aspectes vitals per al manteniment de la salut. Es combinen aforismes de personatges il·lustres amb petites seqüències de cinema mut.

Producció audiovisual
La medicina personalitzada
Un petit clip ens explica en què consisteix la medicina personalitzada adaptada a les necessitats del pacient. Un clar exemple és la telemedicina que utilitza sensors portàtils dins del cos per recollir les dades de malalts de diabetis. La informació s’envia al metge que, a distància, activa una bomba subcutània que dispensa la dosi necessària.

Producció audiovisual
No em trobo bé, ara que faig
Una peça de vídeo que mostra diferents tecnologies aplicades a proves mèdiques que es duen a terme en l’actualitat. Mostra com ha canviat la capacitat de visualitzar l’interior del nostre cos, la tasca del metge d’anàlisi sobre pantalles i imatges i les dades objectives que ens ofereixen aquestes proves.

Producció audiovisual
La salut responsabilitat de tots
Es tracta d’una animació que es realitza a través d’un conjunt de dades relatives a la família mèdica. L’objectiu és mostrar la quantitat i la qualitat del conjunt de professionals que vetllen per la nostra salut.

Producció audiovisual
No hi ha futur sense un desig
Aquesta peça de vídeo s’elabora a partir d’entrevistes a diversos personatges vinculats a la medicina i a altres àmbits de vida amb l’objectiu de testar o de manifestar com és la seva opinió sobre el tresor de la salut, sobre el sistema sanitari, la medicina personalitzada, la inversió en recerca, l’educació en temes de salut i sobre la seva visió de futur.

Producció audiovisual
El metge va a casa
A partir d’unes entrevistes en les quals es tracta la figura del Doctor Martí Casals de Sant Feliu de Guíxols es radiografia l’època en la qual era habitual que els professionals – com en algunes zones rurals actuals- es desplacessin als domicilis per tractar als malalts.

Producció audiovisual
Reptes de futur
Es tracta d’una peça de vídeo que realitza un retrat d’algunes de les tendències mèdiques actuals com pot ser les diferents aplicacions de les dades que ofereix la seqüenciació massiva del genoma humà, la nanotecnologia mèdica aplicada, la teràpia cel·lular, la telemedicina o la intel·ligència artificial aplicada a robots cirurgians entre d’altres.

Producció audiovisual
La màquina humana
Es tracta d’una peça molt visual que presenta una analogia impossible a partir de la comparació d’una màquina i el cos humà. No obstant això, algunes de les característiques de la màquina – en aquest cas el cotxe- ens serveixen per sintetitzar i entendre les qualitats més destacades del cos humà que supera àmpliament el concepte de màquina.