ciCUM. Centro de Interpretación de la Madera

ciCUM. Centro de Interpretación de la Madera

Producció de vídeo
La Maderada
Es tracta d’una producció de video que es capbusa en la memòria d’aquells que des de principis del segle XIX van anar a les terres de Cazorla a treballar en l’explotació de la fusta. Una feina dura, difícil, aspra que van portar a terme un colons que finalment s’hi van quedar a viure. Avui els seus hereus recuperen la tradició i els fan un homenatge en aquest centre de Vadillo Castril on es tracta l’evolució en l’explotació de la fusta fins a la desactivació de l’asserradora. Memòria, etnografia i ecologia es donen la mà en aquest petit documental.

Interactiu
El arte del despiece
El Cicum presenta en la seva sala principal els elements que encara es conserven de la serradora que va funcionar fins l’any 1986 . Ara mateix es una gran escultura, una peça destacada del patrimoni industrial però que necessitava d’una aplicació interactiva basada en un model 3D per mostrar el seu funcionament.

Aplicació dispostiu mòbil
Activitat didàctica amb iPad
Es tracta d’una activitat didàctica en la qual els alumnes per parelles han de respondre un conjunt de qüestions sobre el contingut del centre en un temps determinat a fi d’iniciar un debat posterior amb els educadors. S’estructura en tres nivells en funció de les edats.

Aplicació dispositiu mòbil
App. Ruta del patrimonio forestal
Es tracta d’una aplicació disponible a Apple Store i Google Play que ofereix un recorregut ordenat en tres zones – Paisatges que expliquen històries, Territori amb memòria forestal, Terra de “pineros”- que travessa el parc natural de la Serra de Cazorla. Es tracta d’un instrument que serveix al visitant per gaudir de l’entorn natural mentre descobreix el patrimoni vinculat a l’explotació forestal que no pot observar-se a simple vista.